.:Besh People:.

08 November 2011

Fridge Magnet (keyboard)

Salamz..
kali ni aku nak share buat keyboard fridge magnet. lama dah teringin nak buat. tapi nak cari bahan2nye makan masa seminggu ok.
1st thing korang perlu ade mestila keyboard. carila keyboard yang dah tak guna. macam aku senang je. aku beli keyboard kat kedai kitar semula. tak sampai rm5 pun. :)



Then, korang bukak la keyboard 2.. ceraikan hurufnye..

For hygiene purpose, dinasihatkan cuci dan rendam button2 keyboard tadi dalam air sabun.

dah sedia? ni bahan2 nak buat magnet fridge ni.
Magnet
gergaji
keyboard
gunting
gam tembak

mula2 gergaji dulu lebihan belakang button keyboard. guna cutter pun boleh. ikut kretiviti masing2 la.

ni magnet yg aku beli dari kedai hardware kat Mid valley. kat Ace Hardware. RM12.90 untuk 10 kaki.

Magnet ni lembut. korang boleh potong guna gunting je. :) korang potong ikut saiz button keyboard.
Lepas tu korang boleh la gam kan dekat belakang button keyboard tu.
Magnet ni memang dah siap gam tapi macam tak kuat sangat.

Dah siap. senang je. Ak tak lekat kat peti ais lagi. rumah sewa ak tak ade peti ais lagi. :-(
Selamat mencuba !

4 comments:

hayatunfadzila said...

hamboiihhhhh!!!! Kelaassss kau Jah!! he3

ShelaBesh said...

haha.. name I bukan Jah uuu~~

mastura hamzah said...

saya pn mnt kumpul magnet,tp xpenah wat sdiri lg la..

sHeLaBeSh said...

buat sdr lg puas hati. hehe. tp material mmg kne cari la..

Post a Comment