.:Besh People:.

28 January 2012

Seashells Decorations & Fridge Magnet Seashells


p/s : habis tudung periuk mak aku. ngeh3
Salamz semua. lama tak berkongsi DIY. ni aku buat masa balik Ipoh aritu. buat sama2 dengan adik aku yang baru 8tahun. tapi dia banyak tengok je. pastu order tulis nama dia. hehe

Seashells ni aku kutip masa pergi Pantai Morib bulan lepas. aku beli permenent marker, manik bunga & wiggle eyes untuk decoration. Lupa pulak nak share 1 tips. untuk buat fridge magnet, kalau cangkerang korang tu melengkung & kosong macam ni korang boleh fill kan dengan plaster dinding a.k.a simen putih. senang je.

1. mula2 bancuh simen putih 2 macam korang nak buat pancake or cair cket dari nak buat cucur.
2. pastu terbalik kan cangkerang, isikan sampai penuh ke permukaan. kalo melimpah cket pun takpe sebab nanti bila kering dia padat ke bawah.
3. pastu (before simen tu mengeras) korang campak2 je magnet


benda ni amik masa 2-3 jam untuk mgeras. walaupun lambat nak tau hasil nya. tapi berbaloi you oollls.. hihi


ni antara hasilnya. Ada aku bagi kat cousin, adik aku, mak & bagi kakak aku. dorang ni pun peminat fridge magnet gak. :)
Selain dari fridge magnet. aku buat decoration cket. ni teddy bear. sekarang kat aku dah tinggal 1 je. mak aku pau satu. nak bagi kakak aku 1.

ni pulak ulat ke cacing. aku pun tak tau. ehh, cacing ade mata ke? oklah, aku tukar la. ni ular. hehe

ni plak aku just letak mata kat dalam nye.
p/s : jumaat ni nak pergi langkawi. boleh kutip seashells lagi. yay~!

2 comments:

DedOllY said...

lepas tu kn...ko sapu cutex,yg utk kuku tu. baru berkilat magnet siput tu

sHeLaBeSh said...

mmg ade yg sapu cutex.. tp xsempat nk post. hihi :P

Post a Comment