Bahan-Bahannye (ni nak buat 10ketul)
Pastry-->125g mentega/margerin, 60g gula icing, 1 biji telur, 240g tepung gandum
Filling-->250g cream cheese, 50g gula, 1/2 sudu besar perahan lemon, 1 biji telur Blueberry filling, aku gune blueberry jam je
Cara-cara
PASTRY -->panaskan ketuhar 180C. Pukul mentega & gula icing smpai creamy. masukkan telur & pukul lagi. Masukkan tepung. gaul smpai jadi doh. tekan dalam bekas tart. Trim tepi doh dengan batang sudu/garfu. bakar selama 15 minit.
-->FILLING Pukul cream cheese, mentega, gula icing smpai kembang. Kemudian masukkan telur & perahan lemon. pukul lagi. letakkan filling dlm pastry yang dah sejuk. Hiaskan dengan Blueberry jam. Bakar selama 10minit atau filling nampak dah kering sikit.
6 comments:
I luv u 2, 3, 4...
hehehe
pergh..shela macam sedap..post la kat aku cket..hahaha
haha.. mmg sedap pun. hihi. xmo post la. nk kedekut dgn dayah. hehe
sedap nyer.........nak cuba buat!!!
Aiman try la. kat luar seketui dh rm2 lebih. buat sdr puas mkn. :)
Post a Comment