.:Besh People:.

08 July 2012

Hobi Baru - Fridge Magnet




Aku sekarang ni macam crazy (macam ye bukan betul2) dengan fridge magnet. Tapi pilihan aku pada DIY and fridge magnet pelbagai Negara. Ingat tak fridge magnet bottle cap yang aku pernah buat? Sekarang dah ada almost 30 colours and design. Suka sangat tengok. Colourful k.
Nak buat senang je. Cuma kena rajin dan gigih kumpul penutup botol yang ada macam2 tulisan. Hehe

Untuk Fridge magnet yang Negara pulak, sekarang baru ada Singapore (from kakak aku), Indonesia (dari Yan), South Africa (beli sendiri) dan Russia (kirim dari adik member). Tapi by next month, Insyallah bakal bertambah dari Thailand, Netherland, Singapore, Philipines, Nigeria dan Australia. Kebanyakannya kirim kat kawan2 yang study,kerja or holiday kat sana. Tapi aku memang lucky sebab member2 satu tempat kerja pun datang dari macam2 negara macam Africa, Nigeria, Indonesia, Uganda, Pakistan, Philipines, India dan macam2 lagi. Diorang pun dah tau hobi aku ni. Memang aku majuk la kalau diorang tak beli. Hehe.


Ada gak aku usha2 fridge magnet dari pelbagai negara yang jual kat area2 sini tapi harga mark up seh. tak mampu den nak beli seketui yang mencecah RM30. Dah la aku ni kalau beli suka beli sampai 3 or 4. Bukan untuk aku sorang, nak bagi mak n kakak aku sama. Tapi sekarang ni cari punya cari, aku dah jumpa fridge magnet dari negara luar yang jual murah dan borong. harga memang bawah RM15. kat mana? nanti aku story morry k. sok insyallah jumpa pembekal tu. chiaw~


p/s : thanx for those yg support n bagi fridge magnet kat i. terharu mak ok~

5 comments:

Ayuzah81 said...

Salam... Kalau nak beli fridge magnet, boleh bermula di Mudah.com dan Facebook.. Ramai seller kat situ..

sHeLaBeSh said...

wslm..ayu..thanx 4 da info dear. ade gak beli dr mudah.my. beli borong terus. tp ramai kwn2 tmpt kerje foreigner. order je kat diorang.. :)

Waniwisy said...

Saya pun suka kumpul fridge magnet oversea. Jangan lupa bagitau saya pemborong mana.. Teringin nak borong juga..=)

Sweet said...

aah...bagitahu ler kat mana boleh borong FM murah...baru nak kumpul...minat dah lama...ekkeke...;)

sHeLaBeSh said...

hye.. waniwisy & sweet
sorry lambat reply. ade buat post baru.siap letak link n address kedai lg. boleh usha2 la. mmg sy beli kat situ. kalau sy jumpe mane2 kedai, blog yg murah next time sy share n update k. :)

Post a Comment