.:Besh People:.

04 January 2011

Saya Nak Menang Domain Percuma Dari Mohdzaid.com

Saya Nak Menang Domain Percuma Dari Mohdzaid.com kerana...

1. Saya rasa kalau ada domain sendiri seolah-olah seperti kita ada identiti sendiri.

2. macam best je kalau name url jadi pendek. contoh macam saya punya http://akudansesuatu-snj.blogspot.com boleh jadi akudansesuatu-snj.com jer.

3. memangla blogspot yang saya gunakan sekarang ni percuma, tapi blogspot ni bila-bila masa saja admin boleh musnahkan. sebab domain sendiri umpama alamat tetap tetapi domain blogspot macam alamat sementara jer.

4. setiap domain berbayar lebih mesra SEO berbanding domain percuma, contoh jika anda menaip sesuatu dan search kebanyakkan article dari domain berbayar lebih cepat maka dapat menjana traffic dengan lebih lancar.

5. domain sendiri menunjukkan saya serius dalam dunia blog dan dapat menambah keyakinan pihak pengiklanan

6. kali pertama sertai contest. :)

6 comments:

Afrah Yasin said...

shela, interesting :-) good luck on that... aku maybe tak kut sbb aku pun x sure aku nak blogging sampai bila. maybe one day i wont have the passion anymore :-(

sHeLaBeSh said...

haha..
tQ2...ingat ko nk join gak. hihi..
hmm, domain ni kalo ko xnk gune dh boleh je jual blk...

Chuckie Cotton said...

Hey, Can I know the song in your blog?

sHeLaBeSh said...

melda ahmad - putus :)

Chuckie Cotton said...

By the way, good luck with the contest.

sHeLaBeSh said...

tQ chuckie.. :D

Post a Comment